Vissen met Partikels in de Winter

Vissen met Partikels in de Winter 

Partikels in de winter


Negen van de tien vissers staren zich tegenwoordig blind op het gebruik van boilies en zien door de bomen het bos niet meer. En dat terwijl er veel meer wegen naar Rome leiden (om even spreekwoorden te blijven gebruiken )!

Veel vissers denken, dat als ze op een willekeurige plek wat bollen in het water knikkeren en een aantal uren zitten te wachten, het vanzelf wel goed komt. Maar niets is minder waar (op een enkele uitzondering na natuurlijk).

Locatie van je Winterstek


Uiteindelijk hangt het allemaal af van de locatie waar je je aas te water laat.

Als je gewoon willekeurig in gooit heb je grote kans dat je beetmelder angstig stil zal blijven. Vooraf goed observeren en stekken uitpeilen met bijvoorbeeld een peilhengel, voerboot met dieptemeter of zoals mijn voorkeur geniet een rubberboot met dieptemeter en prikstok kan je kansen op een aanbeet enorm vergroten.

karpervissen met partikels in de winter

Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld kuiltjes, plateau's, de al dan niet aanwezige resten van afgestorven planten onderwater en de bekende harde plekjes die je eventueel kan zien met een kijkemmer op helder water. Vergeet in de winter maanden sowieso niet de bekende hotspots zoals bruggen, sluizen, havens, overhangende bomen en andere onderbrekingen in de rechte stukken van de kanalen (dat is ook te lezen in mijn vorige artikel).

vissen tussen de sluizen in de winter

Voer met mate, ook met partikels


Less is more Ik maak in deze periode van het jaar heel graag gebruik van onze mooie Evo winter partikel mix die bestaat uit: hennep, boekwijt, maples en mais. Deze uiterst subtiele mix doet het in mijn ogen goed omdat je heel veel kleine deeltjes hebt en je daardoor dus heel veel attractie kan krijgen met in verhouding tot boilies weinig gewicht aan voer. Als je dat combineert met een aantal gecrushte boilies ben je al een heel eind op de goede weg.

Mijn persoonlijke voorkeur is om gebruik te maken van een pva stickje met een mengsel van de winter partikel mix en een 5 tal gecrushte boilies om die vervolgens aan te bieden op één van de hier bovenstaande (hot)spots. Als haakaas kies ik in deze periode voor een 14mm boilie, een paar maiskorreltjes of een chod rig en waar mogelijk het liefst met een slappe lijn om zo min mogelijk argwaan te wekken bij onze gevinde vrienden. Het is belangrijk om je niet blind te staren op één plek aangezien de vissen veel stil liggen.

partikelmix voor karpervissen in de winter

Mijn advies is dan ook om dan na ongeveer anderhalf uur (als je geen aanbeet hebt gehad) je hengel(s) te verleggen om zo proberen te achterhalen waar de vis zich precies ophoudt. Op de juiste plek duurt het vaak niet lang voordat je de eerste aanbeet kan forceren. Veel succes en op naar de waterkant!
 

Heb jij nog tips voor vissen met Partikels in de winter? Laat het ons weten in de reacties hieronder...


 
  Roy Brentjens     24-02-2020 10:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.