Instant karpervissen - Tips

Instant karpervissen - Tips

Instant karpervissen


Wanneer je instant, dus zonder voor te voeren, wil gaan karpervissen is het van belang dat je zo effectief mogelijk vist.

Op het weer heb je natuurlijk geen invloed, maar op je stek en aas keuze wel. De stek keuze gaan we hier verder niet behandelen, de aas keuze willen we je wel graag mee helpen!Instant karpervissen kun je het beste met zo attractief mogelijk aas doen. Je wilt zo veel mogelijk signaal afgeven aan karpers die op of rond de stek aanwezig zijn. Van belang is dus dat er oplosbare bestanddelen inzitten, dit kan zijn van een predigested vismeel of een melkpoeder maar bijvoorbeeld ook vloeibare extracten en flavour.

Deze zorgen er voor dat de stoffen uit de verschillende ingrediënten goed kunnen uitwasemen en verspreiden door de waterlagen. Daardoor kan de karper je aas dus vinden  

Zo kun je bijvoorbeeld met olie ervoor zorgen dat je een goede horizontale verspreiding krijgt, omdat deze drijft op water trekt het omhoog en attendeer je bijvoorbeeld vissen die op half water hangen.

Dat was vooral de boilie inhoud, heb je eenmaal je boilie gekozen dan kan je deze nog een flinke boost geven. De naam zegt het al, met een Liquid Bait Booster.

Dit kan van alles zijn maar in ons assortiment zijn dit stroperige vloeistoffen met daarin alle additieven, smaakpoeders, aromas en losse essentiële aminozuren die we ook in de bijbehorende boilie gebruiken.

Liquid Bait boosters, heeft het zin? 


Wanneer je boilie hier even kort indipt heeft het weinig effect, omdat het er vrijwel onmiddelijk af gaat in het water. Het signaal is dan al snel weg en zal niets meer toevoegen aan je aaspresentatie. Je kunt dus het beste je (haak) aas minimaal 24 uur soaken in deze liquid bait boosters. Zo krijgen ze de tijd om de liquid goed op te nemen waardoor ze eenmaal in het water langzaam de stoffen vrij geven. 

Zo heb je je signaal dus een flinke extra boost gegeven waardoor je meer vis kunt bereiken. De inhoud van de boilies en boosters is er op gericht de vis te triggeren om te gaan eten. Hoe beter je die attractie in het water verspreid, hoe groter je vangkansen!

Heeft een bait booster zin is dus wat ons betreft volmondig ja! Zolang het maar meer is dan een siroop met alleen kleur en geur... 

Momenteel werken we aan een nieuwe range met Liquid Foods. Door ons zelf samengestelde / gemengde vloeistoffen die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend. Enkele voorbeelden zijn minamino, lever extract, krill hydrolysaat etc.

We hebben deze liquids gecombineerd met andere producten om ze onderscheidend te maken. Deze zullen later dit seizoen geïntroduceerd worden.

Succes en Tight Lines!

Klik op deze link voor een overzicht van onze Liquid Bait Boosters.
  Jan     08-03-2016 21:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.