Hoe moet je een basis rig knopen?

Hoe moet je een basis rig knopen?

Hoe knoop je een basis onderlijn voor het karpervissen?

In deze korte video laat Jelmer (TwinCarpNL) je zien hoe je je eigen onderlijn maakt voor het karpervissen.


Dit is belangrijk om te leren omdat je hiermee in kunt spelen op de verschillende situaties. Zonder goede standaard karper onderlijn vang je helemaal niks dus onderschat het zeker niet. Vetrouw ook niet te veel op kant- en klare onderlijnen. Hiermee kun je niet inspelen op de situatie en dat kan je vis kosten.

De Haak

Zorg er altijd voor dat je haak scherp is, de haak goed indraait en liefst in de onderlip prikt. De meeste karpervissers gebruiken een standaard onderlijn van circa 15 cm. Dit is in de meeste gevallen een goed gemiddelde. Gebruik altijd een nieuwe scherpe haak en slijp deze eventueel nog wat bij om hem nog scherper te maken.

Je kunt testen of je haak nog scherp is door deze even lichtjes  in je nagel te prikken, blijft de haak hangen dan is scherp. Zo niet, pak dan een andere. Dit kan namelijk ook in de karperbek gebeuren en je kijgt soms maar 1 kans.

De Hair

Je hair kun je het beste maken door een lusje te knopen en daar alvast je aas aan te doen. Gebruik je een een 18 mm of een snowman dan zal de lengte van je hair verschillen. Door deze er nu al op te doen en dan de haak te bevestigen kun je de perfecte hair lengte aanhouden voor jouw presentatie. Ook de lengte van je hair kan verschillen per situatie, maar wordt meestal tussen de 1 á 2 cm lengte aangehouden.

Deze video laat je stap voor stap zien hoe je zelf een basis onderlijn knoopt... Enjoy!
 
 
  Evolution Products     22-01-2018 10:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.