Winterboilie Sub Zer0 - makkelijk verteerbaar en super Attractief

Winterboilie Sub Zer0 - makkelijk verteerbaar en super Attractief

Waarom vissen met een winterboilie?


Inmiddels zijn we alweer in November beland en door de steeds grilliger wordende weersomstandigheden en dalende watertemperatuur word het weer hoogtijd om eens kritisch naar de voedingswaarde van ons aas te kijken.

Op de meeste wateren daalt de watertemperatuur binnenkort onder de voor ons karper vissers dramatische 8 graden. Wat inhoud dat het metabolisme van ons koudbloedige vrienden op een zeer laag tempo komt te liggen. De vissen worden passief en liggen dan verzameld op dieper gelegen water. Op deze plekken zal de watertemperatuur de minste invloed genieten van de omstandigheden van bovenaf. De temperatuur is hier dus vrij stabiel en zal doorgaans niet lager worden dan 4 graden.

Enzymen zijn de kracht van deze winterboilieEn laat nou juist dit laatste gegeven zo belangrijk zijn bij de keuze van ons aas in deze koude maandjes. Door middel van enzymen is de karper in staat de voedingstoffen te verteren en op te nemen om de restanten vervolgens weer uit te schijten. Enzymen functioneren optimaal bij een temperatuur van 37 graden. Het aantal enzymen die dus actief/functioneel zijn worden drastisch minder naarmate de temperatuur lager word. Bij een temperatuur van 8 graden zijn de enzymen nagenoeg inactief en zal de karper dus extreme moeite hebben de voedingstoffen af te breken in de boilie.

Dit in combinatie met hun lage metabolisme zorgt er gegarandeerd voor dat de vissen na het consumeren van een lekkere vette en/of koolhydraat rijke boilie verzadigd raken.Het verteringsproces zal lang gaan duren en de boilie zal niet volledig afgebroken worden. Met name het verzadigende gevoel van de vissen zal resoluut een blank opleveren.

Liever een schrale winterboilie dus 

Nu zullen wij de laatste zijn die gaan beweren dat je met een vette eiwitrijke boilie geen karper vangt in de winter maar of het verstandig is, is een heel ander verhaal. Onze mening is dat je er veel beter aan doet om het risico op verzadigde vissen te vermijden en aan de slag gaat met een aas wat over een voedingswaarde beschikt waar de karpers op dat moment baat bij hebben.

Omdat er weinig tot geen enzymen beschikbaar zijn doe je er dus goed aan je aas te bestrooien met enzymen. Door de boilies te bestrooien met enzymen word in feite de buitenmantel min of meer voor verteerd. Door dit voor verteren ontstaan er vrije aminozuren die de karper instinctief zal herkennen en positief zal ervaren als verteerbaar voedsel.  Verder is het erg belangrijk dat je boilie in de winter voorzien is van veel vezels en vitamines.Waarom zijn vezels zo belangrijk in een winterboilie?
​​​​​​
Vezels nemen vocht op in de darmen wat de stoelgang enorm bevordert. Alhoewel dit bij de mens een vol gevoel zal opleveren (dus handig voor de mensen die willen afvallen) leveren ze geen energie.  Bijkomend voordeel van deze vezels is dat ze rijk zijn aan vitamines. Essentieel voor het bevorderen van een sterk immuunsysteem en het ondersteunen van bepaalde enzymen. Als de karper dus beschikt over een sterk immuunsysteem is de kans aannemelijk kleiner op een ziekte net na de winter. Iets wat helaas veel voorkomt op wateren na de winter.

Bedenk maar eens wat een vette boilie doet  in de darmen van de karper als deze niet beschikt  over de middelen om deze te verteren. Deze boilie bevat dan wel veel enzymen bijvoorbeeld aanwezig in vismeel, maar deze zijn inactief door de koude watertemperatuur. Precies om deze redenen is de karper niet instaat deze boilie goed te verteren en af te breken met alle gevolgen van dien. Gegarandeerd dat dit een zeer negatief effect zal hebben op het immuunsysteem en de vissen vervolgens vatbaar zijn voor allerlei soorten ziekten.

Deze boilie ondersteund de gezondheid van de vis


Dus met andere woorden een boilie die rijk is aan vezels bevat weinig voedingstoffen. Is rijk aan vitamines en vloeit door het darmkanaal van de karper. Op basis van deze theorie hebben wij een naar onze visie ideale winter boilie ontwikkeld, namelijk de Sub Zer0 Bio Activated Winter Boilie. De Sub Zer0 bestaat voor 40% uit vezelrijke ingrediënten. Vezels zoals zemelen, kiemen en kelp. Kelp stimuleert de spijsvertering en de gezondheid van de karper.

Kelp is een water alg die boordevol vitaminen, mineralen en spoorelementen zit. Tarwekiemen zijn rijk aan goede eiwitten , vitamines en mineralen. Tarwezemelen bevatten veel voedingsvezels. Al deze ingrediënten bevorderen een hoge doorloopsnelheid in de darmen en zijn dus onmisbaar in een koud water aas. Als extra hebben wij in de Sub zero ook nog vitamine C toegevoegd. Vitamine C is een antioxidant die het weefsel beschermt tegen vrije radicalen.

Een afwijkend donker en pittig balletje


Ondanks dat de meeste boilie producenten gebruik zullen maken van boilies met een witte opvallende kleur hebben wij juist gekozen voor een ingrediënt waar de karper wat aan heeft. Namelijk zwarte peper. In zwarte peper zit piperine. Piperine bevordert de aanmaak van spijsverteringsenzymen en bezitten ontstekingsremmende eigenschappen. Alweer een must have in een winter boilie. Zwarte peper is voor 5% gedoseerd in de Sub Zer0. Wat ook voor 5% gedoseerd is is Chili poeder. Chilipoeder heeft ook een positieve werking op de spijsvertering van de karper. De werkende stof in chili poeder is Capsicum.

Die stof kan er voor zorgen dat de lichaamstemperatuur van de karper verhoogd wordt, wat in de koudere periode een troef kan zijn. Deze 2 ingrediënten gecombineerd dus  10% in de boilie zorgen voor een extreem pittig smaakvol bolletje. En als je het lef hebt er eentje te proeven zal je ervaren dat je slokdarm in de brand staat. Als de karper dit ook zo zal ervaren kunnen we natuurlijk niet bewijzen, maar feit is wel dat de karper gek is op een pittig smaakje.

Ook is er in onze winter boilie een maximale dosering van Betaine hcl toegevoegd. Betaine hcl bevordert de spijsvertering en zorgt ervoor dat door enzymen koolhydraten, eiwitten en vetten worden afgebroken.

Maximale dosis Vezels


Uiteraard is het helaas niet mogelijk om een boilie te maken die volledig bestaat uit vezels.Vezels hebben namelijk geen bindende eigenschappen en een slechte uitharding waardoor het onmogelijk word een boilie te draaien. Dus zijn we genoodzaakt toch een aantal ingrediënten te gebruiken waar de karper weinig baat bij heeft namelijk koolhydraten.

Natuurlijk nemen wij hier geen genoegen mee en zijn we opzoek gegaan naar een manier om deze voedingstoffen toch nuttig te maken voor onze vrienden. Door gebruik te maken van een soort van gist die de koolhydraten fermenteren worden er metabolieten gevormd. Met andere woorden fermenteren zorgt ervoor dat door micro organismen de ingrediënten worden afgebroken en/of omgezet worden tot o.a aminozuren. Een zeer waardevol product waar de karper instinctief behoefte aanheeft en direct zal aanvaarden als voedsel.
Bergamot olie

Essential Oils zijn écht een grote meerwaarde in ons aas en voor de karper


Nog een top ingrediënt in de winter is bergamot olie. Dit is een etherische olie die goed kan uitlekken bij koude water temperaturen en zich goed laat mengen met een fruitige flavour. Als flavour hebben we gekozen voor een uniek creamy poeder aroma, en als extra ondersteuning hebben we ook nog een vloeibare eetlust opwekker toegevoegd. Dit zal de karper nog een extra prikkel geven om over te gaan te aas opname.

Voor de finishing touch word er bij de Sub zero een potje met enzymen bij geleverd. De Sub-Zer0 is verpakt per 2,5 kg en voorzien van 20 gram Enzymen. Deze dienen maximaal 3 dagen (op kamer temperatuur) voor het vissen en/of voeren over de boilies gestrooid te worden. Zo wordt alvast het verteringsproces in start gezet waardoor je met een extreem goede, attractieve en verteerbare boilie verschijnt aan de waterkant.  Lees ook onze 5 beste tips voor karpervissen (vangen) in de winter...

  Evolution Products     04-11-2016 17:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.