Karpervissen loopt niet altijd zoals je hoopt

Karpervissen loopt niet altijd zoals je hoopt

Karpervissen als het bloedheet is? Chris zit dan liever aan de waterkant dan in een heet huis....


Niet zoals gepland...

Het is bloedheet in huis, dus ook in de slaapkamer, verrekte muggen die me weinig nachtrust gunnen en als ik om 4uur voor de zoveelste keer omdraai is het genoeg, ik ga eruit!!

De koffie staat aan terwijl ik me even omkleed en opfris. Als ik de deur uitloop is het net half 5 geweest, op naar het water!

Eenmaal aangekomen op een mooie stek in de polder, waar ik vorig jaar instant ook erg succesvol was toch een kleine teleurstelling.. De stek ligt bezaaid met afval, en het water zit vol met plukken wier, hele eilanden komen er voorbij..
Toch laat ik gauw de rigjes te water, het beloofd opnieuw een warme dag te worden.

rig gebruiken voor het karpervissen

Ik voer de beide hengels bij met de favoriete mix van Milk en fruit gemengt met de Krill shrimp trassi, voor mij de eerste kennismaking met deze knikkers op aanraden van de andere evolution teamleden.

De eerste indruk is wederom erg goed. 😊

Na 45 minuten vertrekt de verre hengel die strak aan het overkantje ligt, een meter of 5 verderop ligt een tak die net iets het water raakt en je raadt het al.. Volgas erin! Na een paar minuten schiet de vis los en is de weerstand weg, eenmaal op de kant krijg ik een gerafelde onderlijn terug jammer. 😑 

Verder blijft het akelig stil en is de wind op komen zetten, mij ln ervaring is dat deze omstandigheden hier niet heel gunstig zijn. 

De boilies die ik gebruik

Na een poosje twijfelen besluit ik om te verkassen naar de back up stek, wederom een kanaal stek op de polder, via de app krijg ik van mijn stiefbroer door dat de karper zich al enkele dagen veel laat zien en ik besluit om toch die kant op te gaan. 

Om half 10 kom ik daar aan, en na wat snoei en knip werk liggen de hengeltjes op scherp. De vis laat zich inderdaad veelvuldig zien, alleen wel aan de oppervlakte. 
Het duurt niet lang tot de eerste hengel bijna uit de steunen vliegt en ik een mooie schub mag landen! 

De eerste karper was gevangen

Aan de ontlasting op de mat te zien heeft deze al heel wat meer gegeten dan die ene boillie aan mijn hair en dat schept toch vertrouwen😊

Ik krijg in een halfuur tijd 2 keer een run op dezelfde hengel en beide keren zwemt de vis zich vast onder water, de eerste vis dus met geluk gevangen! Na de 2de losser besluit ik om poolshoogte te nemen en met het waadpak aan kom ik erachter dat er een enorme tak in de modder zit..

En nu? 

Een stuk touw wat in het weiland achter mij voldoet als afrastering even geleend en met de auto weet ik de tak los te trekken, deze is bezaaid met kleine mosseltjes dus die ligt er al een tijdje.. 

Na dat euvel te hebben verholpen gauw de hengel er weer op en het duurt niet lang voordat ik weer een volle fluiter krijg, hangen!!! Wederom een mooi kanaalschubje😊

Om een uur of 2 is het wel weer welletjes geweest en smelt ik bijna van de zon op mijn kuif.  Voldaan keer ik huiswaarts, weer een ervaring rijker. 

Geniet van het mooie weer, Enjoy your Catch 
Chris

  Chris Hazelhorst     03-07-2019 11:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.