Karpervissen Gaat niet over rozen

Karpervissen Gaat niet over rozen

Karpervissen gaat niet altijd over rozen...


2018 het jaar waarin ik niet in staat was om veel te vissen omdat ik begin dit jaar alles in mijn knie heb afgescheurd met voetbal. Het jaar waar ik in oktober een week in Thailand in het ziekenhuis heb gelegen met de ziekte van weil. Het jaar wat voor mij snel vergeten mag worden.

2019 moet mijn jaar worden, het is nu halverwege mei. Nu 2 knie operaties verder en kan er eindelijk weer gevist worden. Moet mijzelf nog wel afremmen want mijn knie is nog steeds herstellende. Dit jaar heb ik mijn ogen gericht op voor mij een nieuw water.

Samen met mijn vismaat hebben wij er al aantal korte sessies opzitten maar de vangsten blijven op deze kraakheldere put nog redelijk uit. Mijn vismaat wist op een middag in februari wel 3 prachtige schubkarpers te vangen maar bij mij bleef het maar bij zeelt en brasems van olympisch formaat.

Nu het water eindelijk de 15 graden heeft behaald kan er eindelijk licht gevoerd worden. Meerdere dagen ging er rond de 700gr 15 mm hele, gebroken en gecrunshte scopex bollen in. Het voer werd dmv een spomb op de gevonden schone plek aangeboden en een 12 cm Ronnie rig met een 15mm wafter afgetopt met een oranje nepmais moest het voor mij gaan doen.

De omstandigheden waren perfect deze dag en nu moest het toch gebeuren! Na 2x dezelfde brasem te vangen in een uur tijd werd het dan toch tijd voor een trage run.

Doordat ik boven op mijn hengel zat kon de vis met enig stuurwerk door de lelies het open op gestuurd worden en naar een korte maar zware dril kon er dan eindelijk deze prachtige 21,1 zware schub geschept worden. Eerste karper van het water en eerste karper van 2019 voor mij.

2019 het jaar dat voor mij nu al niet meer kapot kan!

Tight lines,
Clemens van emst
    28-05-2019 11:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.