Hoe kies je een boilie?

Hoe kies je een boilie?

Hoe kies je een goede Boilie?


Boiliekeuze, voor veel vissers ieder jaar weer een stress moment. Je wilt graag gaan vissen maar je weet het allemaal even niet meer. Er is zoveel keuze in aas en aanbieders. Je gaat googelen maar dat helpt je ook niet echt verder. Je hebt nog wat boilies van vorig seizoen, maar die vielen toch wat tegen. Dit seizoen moet het anders, je wilt je target vangen! En dan moet je wel goede keuzes maken. Iedere maand van boilie wisselen gaat je daar niet bij helpen...

Boiliemix - welke boilie kiezen

De belangrijkste vragen die je jezelf eerst moet stellen zijn:

 
  1. Waar ga je vissen?

  2. Wordt er veel gevist?

  3. Ga je voeren of instant?

  4. Welk seizoen is het?

  5. Waar heb je zelf vertrouwen in?

 

Bij open water (stromend) water is vaak de hoeveelheid voer belangrijker dan de soort. Bij een afgesloten plas is de samenstelling vaak belangrijker.

 

Als er veel gevist wordt heb je met dressuur te maken. In dat geval is het nog belangrijker anders te doen dan de anderen. Wordt er met heel attractief aas gevist, kies dan voor een eenvoudige boilie. Vist iedereen met vismeel neem dan zoet enzovoort.

  Voerstek opbouwen of instant vissen

Als je een voerstek opbouwt is een lange termijn aas belangrijk. Een zoete boilie levert vooral koolhydraten. Dat is vooral een snackje tussendoor voor de vis. Kies in dat geval voor een eiwitrijke boilie zodat je zoveel mogelijk in de voedingsbehoefte voorziet.

 

Een instant (zoete) boilie is vaak opvallender door kleur en contrast met het natuurlijk voedsel waardoor deze extra goed opvalt. Vooral in de zomer is dit erg succesvol.

  Seizoensinvloeden op de voedingsbehoefte

Het seizoen speelt misschien wel de grootste rol in je keuze. In de winter kies je een aas met zo min mogelijk verzadiging. In de lente kun je langzaam de voedingswaarde weer wat opschroeven. In de zomer kun je vrijwel alles inzetten maar heeft vanwege het vele natuurlijk voedsel koolhydraatrijk aas onze voorkeur. In de herfst gaan ze vaak echt los en is het waarschijnlijk de beste tijd om te vissen. Voer of vis met veel eiwitten, dit geeft ze een reserve voor de winter.

 

Winter - Veel vezels, weinig tot geen vet, koolhydraten

Lente - Opbouwen in voedingswaarde bijvoorbeeld een zoete vismeel boilie

Zomer - Natuurgetrouw voedsel (eiwitrijk) of juist het tegenovergestelde en dus veel koolhydraten

Herfst - Eiwitrijk heeft nu de voorkeur

 

Kies een boilie waar je vertrouwen in hebt, die je het meeste aanspreekt. Dit is het belangrijkste ingrediënt en alleen jij kan dat toevoegen!

 Welke boilie kies jij - Evolution Products Franeker

Laatste TIP: Meng je boilies door elkaar!


Wanneer je gaat voeren met 2 totaal verschillende boilies   (eiwitrijke en koolhydraatrijk) spreek je een veel grotere groep vissen aan. Ook kun je zo ontdekken of er op jouw water een voorkeur is voor een bepaald type boilie. Combineer bijvoorbeeld onze Milk & Fruit met de Krill Shrimp Trassi. Of de Scopex CSL met Liver en Tuna of omgekeerd.

Wil je weten welke van onze boilies het beste bij jouw visserij passen? Download dan hieronder gratis onze uitgebreide boilie keuze hulp, dan helpen we je de juiste keuze te maken in slechts 2 minuten.

Wil je weten wat er nou eigenlijk in een boilie zit, qua voedingswaarde en wat er op het etiket staat? Lees dan ons artikel "wat zit er in jouw boilie"
 


Gratis Boilie Keuze Hulp

Vul hier je gegevens in waar de Gratis Boilie Keuze Hulp naar toe gestuurd mag worden. Zo kun je een zorgvuldige keuze maken en die targets dit jaar ook echt gaan vangen!

 
  Evolution Products     14-04-2018 10:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.