Waarom een goede boilie vaak beter vangt?

Waarom een goede boilie vaak beter vangt?

Vangt een goede boilie ook echt beter?


Al die andere vissers vangen wel en jij gaat weer met lege handen naar huis.

Kun je weer aan je vrouw gaan uitleggen waarom je het hele weekend in een koude vochtige tent hebt geslapen, voor niks! 

Je motivatie zakt langzaam naar het nulpunt en daardoor besteedt je (te) weining tijd aan het voorbereiden van je sessie. Met als gevolg dat je hele vooraf bedachte tactiek, waar je de hele winter op hebt lopen broeden, ook niet meer werkt.

Zo hoeft vissen natuurlijk niet te zijn, maar wil je dit voorkomen?

Zorg dan dat je goed aas gebruikt!

Want met goede Boilies:
  • Geef je de karper precies wat hij nodig heeft om te overleven
  • Reduceer je de geluksfactor omdat de vis er echt naar zoekt
  • Hoef je niet aan je aas te twijfelen omdat alles er in zit
  • Kun je je vismaten verslaan als zij het nut er niet van inzien
  • En je kunt vaker bij je vrouw en kinderen zijn omdat je meer vangt in minder tijd wink

Vind nu jouw ideale boilie met onze boilie keuze hulp PDF....

Klik hier om te downloaden
 
 

Waarom je dan met goede boilies meer vangt...


Het belangrijkste aan vissen: Enjoy your catch

We waren een jaar of 17 / 18 toen we samen zaten te vissen. We hadden een zak (dure) boilies waar we flink mee gevoerd hadden tussen ons in staan. Vol vertrouwen zaten we te wachten tot die eerste piep uit onze "the beast" optonics zou komen, je raadt het al. Die avond vingen we helemaal niks.

Dan ga je toch denken, hoe kan dat nou? Wat hebben we verkeerd gedaan? Hebben we te veel gevoerd of vinden ze deze boilies toch niet zo lekker?

Het antwoord is vaak veel simpeler, maar dat konden we toen niet weten. De prachtige verpakking deed allemaal mooie beloftes over hoe goed het was, maar nergens stond een ingrediëntenlijst en ook de voedingswaarde was nergens te bekennen.

Als we toen wisten wat er in deze boilies zat hadden we daarop kunnen sturen. Veel eiwitten en vet verzadigen snel en we hadden misschien wel veel te veel gevoerd op dit kleine vijvertje. 

Waarschijnlijk heb je ook al heel wat boilies getest maar er nog nooit op deze manier bij stil gestaan. Een keer niks vangen en al snel hoor je " wat een waardelozeboilie, dit is niks."

Vervolgens ga je op naar het volgende merk en herhaalt het het zich. Wanneer je dan opeens wel vangt heb je de "gouden" boilie ontdekt en die krijgt dan ook al snel je volste vertrouwen. 

Als een boilie alles bevat wat een vis nodig heeft aan voedingstoffen, vitaminen en mineralen dan ga je er zeker op vangen. Zo simpel werkt het. Maar ook een boilie die vrijwel niks bevat kan heel goed vangen. Denk maar eens aan kunstmaïs ed wat nu veel gebruikt wordt. Dat is het leuke aan vissen, het kan alle kanten op!

Maar ga je vaker vissen met die boilie waar niks in zit, dan vallen de vangsten heel snel terug. Er zit voor de vis niks in en dus is het niet de moeite waard. Je had dus waarschijnlijk een gelukstreffer.

Toen wij wisten wat we deden met ons eigen aas konden we inspelen op de omstandigheden, zagen we dat een zoete koolhydraat boilie in de zomer soms veel beter werkt dan een vismeel boilie vanwege het grote contrast met het natuurlijk voedsel. Dat heeft ons heel veel extra vissen opgeleverd.

Nu beschikken we over een eigen productielijn, onze Boilies worden gestoomd in een moderne combi steamer waarbij we de garingstemperatuur exact kunnen regelen. We produceren in 3 verschillende wals diameters.

We gebruiken nauwelijks conservingsmiddel omdat we een erg laag vochtpercentage in ons aas hebben. We laten ze ook nog eens 5 tot 7 dagen drogen.

Al onze boilies bevatten (extra) vitamines, mineralen en vrije Aminozuren voor een goede voedingswaarde. De vis heeft er echt iets aan en zou er op kunnen leven als het moet.

Uiteraard zijn we door de NVWA erkend en geregistreerd als boilie producent (NL216849) 

Wil je meer info, een keer langs komen om te kijken of advies, neem dan even contact met ons op! We ontvangen je graag in Franeker (Friesland). Laat ons wel even weten dat je komt, dan zetten we de koffie klaar.

Wil je exact weten welke boilie het beste bij jou water of situatie past? Download gratis onze boilie keuze hulp

Gratis Boilie Keuze Hulp

Vul hier je gegevens in waar de Gratis Boilie Keuze Hulp naar toe gestuurd mag worden. We sturen je dan de komende tijd alle info die je gaat helpen aan meer vangsten..

 
Enjoy Your Catch!
Jan & Aldert
 
  Evolution Products     06-01-2018 12:09     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.