Waarom een goede boilie vaak beter vangt?

Al die andere vissers vangen wel en jij gaat weer met lege handen naar huis.

Kun je weer aan je vrouw gaan uitleggen waarom je het hele weekend in een koude vochtige tent hebt geslapen, voor niks!  Je motivatie zakt langzaam naar het nulpunt en daardoor besteedt je (te) weining tijd aan het voorbereiden van je sessie. Met als gevolg dat je hele vooraf bedachte tactiek, waar je de hele winter op hebt lopen broeden, ook niet meer werkt.

Zo hoeft vissen natuurlijk niet te zijn, maar wil je dit voorkomen?

Zorg dan dat je goed aas gebruikt!

Met goede Boilies:

Voorkom je onnodig blanken
Reduceer je de geluksfactor
Hoef je niet aan je aas te twijfelen
Kun je je vismaten verslaan
Kun je vaker bij je vrouw en kinderen zijn wink

Vind nu jouw ideale boilie met onze boilie keuze hulp PDF....
Klik hier om te downloaden

 

 
Waarom je met goed aas meer vangt...

Het belangrijkste aan vissen: Enjoy your catch

We waren een jaar of 17 / 18 toen we samen zaten te vissen. We hadden een zak (dure) boilies waar we flink mee gevoerd hadden tussen ons in staan. Vol vertrouwen zaten we te wachten tot die eerste piep uit onze "the beast" optonics zou komen, je raadt het al. Die avond vingen we helemaal niks.

Dan ga je toch denken, hoe kan dat nou? Wat hebben we verkeerd gedaan? Hebben we te veel gevoerd of vinden ze deze boilies toch niet zo lekker?

Het antwoord is vaak veel simpeler, maar dat konden we toen niet weten. De prachtige verpakking deed allemaal mooie beloftes over hoe goed het was, maar nergens stond een ingrediëntenlijst en ook de voedingswaarde was nergens te bekennen.

Als we toen wisten wat er in deze boilies zat hadden we daarop kunnen sturen. Veel eiwitten en vet verzadigen snel en we hadden misschien wel veel te veel gevoerd op dit kleine vijvertje. 

Waarschijnlijk heb je ook al heel wat boilies getest maar er nog nooit op deze manier bij stil gestaan. Een keer niks vangen en al snel hoor je " wat een rot boilie, dit is niks." Vervolgens ga je op naar het volgende merk en herhaalt het het zich. Wanneer je dan opeens wel vangt heb je de "gouden" boilie ontdekt en die krijgt dan ook al snel je volste vertrouwen. 

Als een boilie alles bevat wat een vis nodig heeft aan voedingstoffen, vitaminen en mineralen dan ga je er zeker op vangen. Zo simpel werkt het. Maar ook een boilie die vrijwel niks bevat kan heel goed vangen. Denk maar eens aan kunstmaïs ed wat nu veel gebruikt wordt. Dat is het leuke aan vissen, het kan alle kanten op!

Maar ga je vaker vissen met die boilie waar niks in zit, dan vallen de vangsten heel snel terug. Er zit voor de vis niks in en dus is het niet de moeite waard.

Toen wij wisten wat we deden met ons eigen aas konden we inspelen op de omstandigheden, zagen we dat een zoete koolhydraat boilie in de zomer soms veel beter werkt dan een vismeel boilie vanwege het grote contrast met het natuurlijk voedsel. Dat heeft ons heel veel extra vissen  opgeleverd.

Hoe het allemaal begon...

Toen we 15 waren, nu alweer 17 jaren geleden droomden we al van een eigen bedrijf. Twee beste vrienden die samen een mooi bedrijf runnen en eigen baas kunnen zijn. Dat was onze droom en die hebben we nu waar kunnen maken met onze grootste hobby.

Wij geloven in open en eerlijk zijn en afspraak is afspraak. Daar staan Friezen ook wel om bekend, net als stug zijn maar dat valt bij ons reuze mee :-) Als wij jou eerlijk vertellen wat er in je boilie zit kun je veel betere resultaten halen. 

Je kunt je resulaten vergelijken en zien waar de voorkeur van de vissen ligt. Natuurlijk maken wij ook reclame en werken we aan een mooie verpakking, we willen ook graag wat verdienen. Maar als we dat op een eerlijke en transparante manier doen dan komt dat vanzelf.

Zonder dat we ons aas mooier moeten laten lijken dan het is. Dat is ons doel, Jou helpen om meer te vangen met de hoogste kwaliteit voor een heel betaalbare prijs.

We beschikken over een eigen productielijn, onze Boilies worden gestoomd in een moderne combi steamer waarbij we de garingstemperatuur exact kunnen regelen. We produceren in 3 verschillende wals diameters. 

Al onze boilies bevatten (extra) vitamines, mineralen en Aminozuren voor een goede voedingswaarde. Uiteraard zijn we door de NVWA erkend en geregistreerd als boilie producent (NL216849) 

Wil je meer info, een keer langs komen om te kijken of advies, neem dan even contact met ons op! We ontvangen je graag in Franeker (Friesland). Laat ons wel even weten dat je komt, dan zetten we de koffie klaar.

Enjoy Your Catch!
Jan & Aldert
 

  Evolution Products         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties