Boilies behandelen met Enzymen

Boilies behandelen met Enzymen

Enzyme Treatment - De behandeling van Boilies met Enzymen (BIO Activated)


Misschien heb je er wel eens van gehoord of heb je het al gebruikt, Enzymen. Bij onze Sub Zer0 Winter Boilie zit standaard een potje enzymen. Deze enzymen maken je aas vele malen attractiever daardat het voorverteerd wordt. Door dit proces worden bijvoorbeeld koolhydraten omgezet in suikers en zetmeel en eiwitten in aminozuren en peptiden die de karper kan detecteren (proeven). Pre-digested vismeel is daar waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld van. 

De enzymen starten met werken nadat ze aangebracht worden, met een beetje vocht er nog bij werken ze optimaal op kamertemperatuur. Hoe kouder het is hoe trager ze werken. We bewaren ze dan ook in de dievries omdat dan de werking stilgelegd wordt.

Karpers kunnen er helemaal wild van worden!

De beste attractie wordt verkregen door ze 2 tot 3 dagen hun werk te laten doen. Daarom bieden we nu bij onze Freezerbaits de optie "Enzyme Treatment" aan. Je kunt dit simpel bij de boilie naar keuze aangeven door ja of nee te selecteren.

Onze enzymen zijn nu ook los verkrijgbaar zodat je je eigen aas kunt laten voorverteren! Klik hier om ze direct te kopen...

Omdat we freezerbaits vers draaien kunnen we na het drogen de boilies coaten met de enzymen. Vervolgens worden ze verpakt en gaan ze op transport. Ze worden dan meestal de volgende dag afgeleverd waardoor de enzymen al even hebben kunnen werken. Na ontvangst vriezen de meeste mensen de boilies direct in. Hierdoor stopt het proces en wordt het pas weer gestart waneer je de boilies uit de vriezer haalt voor je sessie. Door het ontdooien worden de boilies vochtig en warmen ze op, dan gaan de enzymen weer flink aan de slag. je kunt de boilies dan eventueel nog voorzien van een Bait booster of andere soak. Als de buitenmantel een beetje zacht of zelfs papperig wordt is is de optimale attaractie bereikt. Omdat de enzymen niet tegen verhitting kunnen kan dit alleen na het draaien worden toegevoegd!

Wil je meer lezen over eiwitten, aminozuren en enzymen bij karpers lees dan eens ons artikel over de voedingswaarde van je boilies.

Klik hier voor deel 1 " Wat zit er eigenlijk in jouw Boilies'

of hier voor deel 2 "Eiwitten in Boilies"
 
  Evolution Products     27-12-2017 15:27     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.